Prodat na aukciji

Golub je vredan koliko i njegova težina u zlatu, ako ne i mnogo više. 😅 Bogati kineski ljubitelj trkačkih golubova je postavio rekordnu cenu za ovu životinju, odgojenu u Belgiji, čak 1,6 miliona evra odnosno 1,9 miliona dolara. Sport je do pre koju godinu izgledao kao da će potpuno nestati, ali se izgleda vraća u punom sjaju.

Foto: Pixabay.com

Uzbudljivih poslednjih pola sata u nedelju u dvonedeljnoj aukciji u Pipa golub centru, 2 kineska učesnika licitacije, koji su bili pod pseudonimima Super Duper i Hitmen, podiglu su cenu za 325 hiljada dolara i tako prešišali do tada najskupljeg prodatog goluba Armanda za 406 hiljada dolara.

Foto: Pixabay.com

Super je na kraju kupio pticu. Navodno je to pseudonim bogatog kineskog industrijaliste koji je već pre toga kupio Armanda, verovatno da bi ove 2 ptice pario.

Ovaj hobi ili sport, koji je u Evropi predstavljao zanimaciju pre svega radničke klase, našao je svoj novi život u eliti Kine. Najbolji uzgajivači će sada moći da prodaju svoje ptice za mnogo veći novac nego ranije, najverovatnije u Kinu.

Autor: cbsnews.com / redportal.rs

#AUKCIJA

#golub

#kina