Glas crkve ponovo stekao ogroman značaj u Rusiji, tvrdi ruski predsednik

Predsednik Rusije Vladimir Putin dodelio je danas patrijarhu moskovskom i cele Rusije Kirilu na njegov 75. rođendan, orden Svetog Apostola Andreja Prvozvanog.

- Dodeljujem orden Svetog Apostola Andreja Prvozvanog patrijarhu moskovskom i cele Rusije Kirilu (Vladimiru Mihajloviču Gunđajevu) za izuzetan doprinos očuvanju i razvoju duhovne i kulturne tradicije, jačanje mira i sloge među narodima - navodi se u predsedničkom dekretu, prenosi TAS.

Glas crkve je ponovo stekao ogroman značaj u Rusiji i na mnogo načina to je rezultat aktivnosti patrijarha Kirila, ocenio je predsednik Putin tokom današnjeg sastanka sa patrijarhom u Kremlju.

- Nesumnjivo, crkva je prošla i kroz drugačija vremena, ali danas njen glas ponovo dobija ogroman značaj. To je glas koji se sluša i kojem se veruje. To je na mnogo načina rezultat vašeg ličnog napora i neumornog truda, iskrena briga koju je trebalo usaditi u ljudska srca - ideali mira, dobrote, pravde, ljubavi i uzajamnosti u razumevanju - rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#orden svetog andreja prvozvanog

#patrijarh Kiril

#patrijarh moskovski

#putin

#rusija

#ruski patrijarh