Volja za životom nadvladala sve 🥰🥰🥰

Dečak iz SAD, koji rođen nakon samo 21 nedelje, ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao najranije rođena beba koja je PREŽIVELA! Kada je rođen u američkoj državi Alabama prošle godine, Kurtis Mins je imao samo 420 grama. Ginisova knjiga svetskih rekorda je u sredu potvrdila da je mali Kurtis, sada zdrava beba od 16 meseci, postavio novi svetski rekord - jer je imao manje od 1% šanse da preživi! 🥳

Kako je navedeno u Ginisovoj knjizi rekorda:

Rođen u julu 2020. godine, tačno jedan mesec nakon prethodno najranije rođene bebe na svetu, Kurtis Mins iz Alabame SAD je ušao u istoriju.

Trudnoća obično traje oko 280 dana, ali Kurtis već rođen nakon samo 148 dana - 19 nedelja ranije.

View this post on Instagram

A post shared by Guinness World Records (@guinnessworldrecords)

IZVOR: Instagram / guinnessworldrecords

Mišel, njegova majka, objašnjava da su joj medicinari saopštili da uglavnom ne preživljavaju bebe koje su se rodile tako rano...

Međutim, uprkos tome što je rođen 19 nedelja ranije, Kurtis je neverovatno pozitivno reagovao na tretmane doktora, na šok svih zaposlenih na Univerzitetu Alabama. Kurtisu je data asistencija u disanju i lekovi za njegovo srce i pluća da bi ga održali živim. Nakon čak 275 dana u bolnici, optušten je kući.

Kako kaže doktor Brajan Sims koji je vodio njegov oporavak:

Brojke su jasne. bebe rođene kada i on kažu da skoro nijedna ne preživi. Ovime se bavim 20 godina..ali nikada nisam video bebu toliko malu a toliko snažnu kao što je bio on... Postoji nešto veoma specijalno kod Kurtisa.

Autor: redportal.rs

#420 grama

#Dečak

#Ginisova knjiga rekorda

#Prerano rođena

#beba

#prerano

#rođen