Protest se organizuje u saradnji sa HRVATSKOM i BOŠNJAČKOM zajednicom 😉

Albanska zajednica u SAD-u u saradnji sa hrvatskom i bošnjačkom zajednicom organizuje protest u četvrtak ispred srpskog konzulata u Njujorku na kome će, kako najavljuju, optužiti Srbiju za etničko čišćenje i tražiti svetsku pravdu, piše Blic.

Zbog toga je poslanik SPS-a Đorđe Milićević na današnjoj sednici Skupštine Srbije upitao šta će Vlada Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova uraditi tim povodom i kakve će diplomatske mere preduzeti da se spreči njegovo održavanje. 🤔

Milićević je istakao da "ne smemo ostati nemi na ove navode, koji su neutemeljeni jer podaci pokazuju da je Srba sada manje i na Kosovu i Metohiji i u Hrvatskoj, ne samo u odnosu na neka ranija vremena nego i u odnosu na devedesete godine prošlog veka.

Inače, Blic je skoro pisao da je sedmoro albanskih lobistista u američkom Kongresu iskoristilo tenzije na severu Kosova u vezi sa registarskim oznakama da pozovu predsednika SAD-a Džoa Bajdena i državnog sekeratara Entonija Blinkena da se Vašington aktivnije uključi u rešavanje krize na Balkanu.

Članovi Kongresa Riči Tores, Džim Hajms, Elisa Slotkin, Džo Kortni, Monder Džouns, Kerolin Malouni i Džejms Mekgovern su u pismu najvišim američkim zvaničnicima ukazali na nedavne eskalacije neprijateljstva vlada tzv. Kosova i Srbije i zatražili da SAD udvostruči aktivnosti kako bi se došlo do ređenja problema.

Autor: Blic

#Kosovo i Metohija

#Srbi u Njujorku

#Đorđe Milićević