Bivši američki predsednik trenutno ima najveće šanse

Bivši predsednik SAD Donald Tramp ima najveće šanse za pobedu na narednim predsedničkim izborima u ovoj zemlji, tvrde bukmejkeri iz servisa BetOnline (ovom sajtu nije moguće pristupiti iz Srbije, shodno našim zakonima i pravilima o igrama na sreću).

Bukmejkeri u ovom trenutku Trampu daju šanse 4:11 da će biti izabran za predsednika na narednim izborima. Iza njega je aktuelni predsednik Džo Bajden, čije su šanse procenjene na 4:13, dok su šanse za Kamalu Haris 1:5, tako da je 3. po redu na listi ljudi koji imaju šanse da pobede. Na listi su još i republikanski guverner Ron De Santis čije su šanse 1:10, dok je na začelju Majk Pens, koji ima 5% šansi za pobedu (1:20).

Foto: Printscreen YouTube/ CTV News

U izjavi za britanski Njuzvik, predstavnik ove kladioničarske kuće Pol Krišnamarti objasnio je zašto se Trampu daju najveće šanse.

- Bajdenov rejting je u konstantnom padu, tako da izgleda sve manje verovatno da će moći svoj program da provuče kroz Kongres. Trenutno su šanse oko 70 odsto da u tome neće uspeti, a taj poraz teško da će moći u naredne dve godine da prevaziđe. Takođe, šanse da će se kandidovati u svojoj 81. godini nemaju mnogo smisla. Harisova se ne probija dovoljno kao zamenica predsednika, a i nije viđena kao alternativa. Takođe, po svemu sudeći demokrate će imati 'slabiju ruku' 2024. godine - objasnio je on.

On je dodao da Tramp može biti pogođen raznim optužbama, ali da dok god vlasti oklevaju da sprovedu te procese, to će sveopšti utisak biti bliži mišljenju da se radi o politički motivisanim kampanjama.

- Nije izvesno ni da će istraga Nacionalne komisije (ustanova slična našem anketnom odbora) o događajima 6. januara na Kapitolu doneti ikakve konkretne zaključke. Taj efekat može da 'detoksikuje' Trampa i sam događaj.

Ipak, nisu svi činioci na strani Trampa. Tako je prošle nedelje obznanjeno da se on više ne nalazi na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi, budući da je vrednost njegovih kompanija od početka pandemije pala za 600 miliona dolara, tako da je sad "težak" oko 2 i po milijarde dolara.

Foto: Tanjug AP/Evan Vuči

Po Forbsu, za taj efekat je najodgovorniji on, jer mu ulaganja nisu bila dovoljno raznolika, tako da je kriza u većoj meri pogodila industrije u kojima su njegove investicije bile tradicionalno prisutne i etablirane.

Zaista, velika tragedija, pasti sa preko 3 milijarde na 2 i po. 🙄 A što se tiče predsedničkih izbora... Videćemo.

Autor: redportal.rs

#2024.

#Donald Tramp

#Kladionica

#betonline

#predsednički izbori