Posle obične provere kod ginekologa 😐

Porodica i LGBT zajednica iz Španije žele odgovore i izvinjenje jednoj gej devojci koja je posetila ginekologa zbog problema sa menstruacijom i tada bila dijagnostifikovana sa homeskualizmom.

Devojka je otišla na pregled u Rejna Sofija bolnicu u gradu Mursija. Nakon pregleda dobila je papir u kome je pisalo "Trenutna bolest: homoseksualizam".

Njema majka je izjavila da ju je doktor pitao da li može da navede njenu seksualnost u izveštaju i da je ona pristala, iako nije verovala da je to bitno za njen slučaj.

- Prvo sam mislila da je smešno, ali jednostavno nije - rekla je pacijentkinja.

Majka i ćerka su odneli papir lokalnoj LGBT grupi Galktiko posle čega su oni prijavili regionalnoj vladi i ministarstvu zdravlja.

- Svetksa zdravstvena organizacija je uklonila homoseksualizam sa liste mentalnih oboljenja još 1990. ali eto 31 godinu kasnije i dalje imamo profesionalce iz Mursije koji to klasifikuju kao bolest - rekli su iz Galaktika.

Zatražili su objašnjenje i izvinjenje koje nisu dobili od regionalne vlade. Takođe su naveli da ovo nije izolovan incident.

- Naše udruženje je dobilo bezbroj izveštaja o tretmanu ljudi drugih seksualnih orijentacija. Ovo je zabrinjavajuća situacija da se profesionalci ovako ophode prema LGBT osobama - dodali su.

Autor: redportal.rs

#Gej

#dijagnoza

#doktor

#homoseksualnost

#Španija