Istraga se nastavlja oko svih stvari koje su povezane sa Epstinom

Britanska policija odustala je od istrage koju je prethodno pokrenula protiv princa Endrjua, proveravajući tvrdnje Amerikanke Virdžinije Džafre (devojačko Roberts). Da podsetimo, Virdžinija je javno govorila da ju je (sada preminuli) milijarder Džefri Epstin svojevremeno prebacivao u London da bi imala seks sa vojvodom od Jorka, i to dok je bila maloletna.

Policija Metropoliten je po izlasku ovih informacija u javnost izdala saopštenje da je to stvar američkih istražnih organa, međutim, nakon što je Džafreova podnela tužbu protiv princa u Njujorku, komesarka Metropolitena Kresida Dik je dobila nalog da proveri optužbe.

IZVOR: YT / CBS Evening News

Dikova je tom prilikom čak i rekla da "niko nije iznad zakona", međutim, juče je izdato saopštenje u kom se navodi da je istraga završena.

- Kao deo neophodnih procedura, policija Metropoliten je pregledala dokumente dobijene u avgustu 2021, kao deo građanske parnice koja je pokrenuta u SAD. Pregled dokumenata je završen, i po ovom pitanju nećemo sprovoditi dalje postupke - rekao je predstavnik policije za Dejli mejl.

Ipak, iako je istraga završena, rečeno je da se istraga nastavlja oko stvari koje su u vezi sa Džefrijem Epstinom.

Džafreova je više puta izlazila u javnost sa optužbama na Epstinov račun, a u avgustu je predala tužbu Američkom federalnom sudu na Menhetnu, iznoseći niz optužbi na račun princa Endrjua za kojeg tvrdi da ju je "seksualno iskorišćavao".

Ona je dodala da ju je drugom prilikom vojvoda od Jorka seksualno napastvovao u Epstinovom stanu u Njujorku, zajedno sa još jednom žrtvom, koja je morala da sedi u njegovom krilu, dok ju je on dodirivao po intimnim delovima tela.

- Maksvel je primorao dete Plejnklifovu da sedi u krilu princa Endrjua. Onda ju je princ Endrju primorao na seks protiv njene volje - navodi se u njenoj tužbi.

Vojvoda od Jorka je od početka odlučno negirao sve optužbe, tako da je čak 2019. godine na BBC Newsnight rekao da apsolutno i kategorički tvrdi da se ništa od navedenog nije desilo.

Takođe, vojvoda od Jorka od početka tvrdi da je poznata fotografija Džefrijeve i njega - lažna. Da li jeste ili nije, procenite sami. 👇

Foto: businessinsider.com/N/A

Autor: redportal.rs

#Džefri Epstajn

#Džefri Epstin

#Princ Endrju

#Skotland Jard

#Vojvoda od Jorka

#prekinuo istragu