Veliki gubitak usled koronavirusa

Donald Trump, bivši predsednik SAD biznismen i zabavljač više nije na vrhu najbogatijih amerikanaca, bar ne prema Forbsu.

Bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa nema na Forbesovoj listi 400 najbogatijih ljudi u zemlji, prvi put u četvrt veka, objavio je časopis u utorak. Magazin procenjuje da je neto vrednost njegovog bogatstva tokom pandemije pala za oko 600 miliona dolara, jer su nekretnine velikih gradova, koje su jezgro njegove imovine, izgubile vrednost, ostavljajući mu bogatstvo od 2,5 milijardi dolara.

Tako se na 400. mestu na Forbesovoj listi našao investicioni bankar iz Arkanzasa Voren Stivens, koji je zaradio neto vrednost od 2,9 milijardi dolara.

Gubitak mesta na Forbesovoj rang listi označava preokret za Trampa, koga je bogatstvo proslavilo mnogo pre nego što je ušao u politiku. Trampovo upravljanje nekretninama koje je nasledio od oca mu je donelo svetsku slavu kao pregovarača, postavilo ga u popularnoj televizijskoj emisiji i kasnije mu otvorilo put za predsednika. Ali tačna neto vrednost njegovog bogatstva često je bila predmet spekulacija i kontroverzi, delimično i zbog toga što je odbio da objavi poreske prijave kada je stupio na dužnost, navodi Vašington post.

Tramp je ranije rekao da rang-liste poput Forbsa 400 ne mogu precizno da procene njegovo imovinu. Još 2015. godine, Tramp je tvrdio da ima više od 10 milijardi dolara, što je dvostruko više od onoga što je Forbs procenio.

- Oni nemaju pojma šta posedujem, i to je nebitno - rekao je tada, misleći na Forbs.

Autor: mondo.rs

#Donald Tramp

#amerikanac

#najbogatiji

#nije