Vlasnik je brojnih kompanija širom sveta, a noćenje u njegovom hotelu košta 19.000 dolara po danu 😱

Azerbejdzanac Telman Ismailov, poznati milijarder, uhapšen je danas posle 14 časova u Podgorici, potvrđeno je nezvanično za portal Dan iz policije.

Akcija je sprovedena jer je za njim raspisana poternica Rusije zbog toga što je, kako se sumnja, povezan sa organizacijom ubistva dva biznismena na području Rusije.

Kako je pisao portal Crime Russia, koji se bavi vestima iz kriminala u toj zemlji, Ismailov je nakon bekstva iz Rusija namerno izabrao Crnu Goru, koja ga je tada "štitila od izručenja ruskim vlastima”.

Tada su dnevne novine Dan prenele pisanje tog portala, gde se navodi da je Ismailov vlasnik luksuznog kompleksa u turskoj Antaliji Mardan Palas, najskupljeg hotela u Evropi čija je gradnja koštala preko 1,5 milijardi dolara. 😱

Ismailov se potraživao u u Rusiji zbog pokušaja ubistva pop pevača Avrama Rusoa u noći između 18. i 19. avgusta 2006. godine.

Nepoznate osobe tada su pucale iz kalašnjikova na automobil kojim je u jednoj moskovskoj ulici upravljao poznati pevač. Ruso je tada teško ranjen, ali je uspeo da pobegne ubicama. To je bio drugi napad na njega, a prethodno je bio i kidnapovan.

Moskovsko tužilaštvo otvorilo je tada krivični slučaj pokušaja ubistva (članovi 30 i 105 Krivičnog zakona Ruske Federacije).

Ismailov je rođen je u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, kao deseto od dvanaestoro dece u jevrejskoj porodici. Vlasnik je brojnih kompanija širom sveta, a u Rusiji je studirao ekonomiju i u toj zemlji je proveo veći deo života. Bio je vlasnik i Čerzikovski pijace u Moskvi, najveće te vrste u Evropi, koja je zatvorena zbog sumnjivog poslovanja 2009. godine.

Prema ranijim izveštajima, pevača je sponzorisao upravo Ismailov koji je, navodno, u njegovu karijeru uložio oko 2,5 miliona rubalja. U jednom trenutku Ismailov je shvatio da je novac dao uzalud, nakon čega je navodno i organizovao pokušaj ubistva.

Ismailov se tereti i za organizaciju ubistva dva preduzetnika.

Svetski mediji pisali su o Ismailovu i tokom 2013. godine, nakon što je objavljena vest da su glumica Monika Beluči i Vensan Kasel odlučili da se razvedu nakon 14 godina braka.

Brojni mediji tada su objavili da je Beluči četiri godine, odnosno od 2009. godine u aferi sa Ismailovim. 😉

Monika i Telman navodno su se upoznali u Turskoj, a pisano je i da je Ismailov radi otvaranja svog hotela Mardan Palace unajmio privatni avion kako bi prenio ogromne zalihe najkvalitetnijeg kavijara i platio Paris Hilton, Ričarda Gira, Šeron Stoun i Toma Džounsa da prisustvuju žurci.

Hotel je nazvan po Telmanovom ocu Mardanu, a na njegove plaže prebačeno je 9.000 tona finog peska iz Egipta. Najskuplja soba koštala je tada 19.000 dolara po danu. 🤑

Autor: DDan

#Monika Beluči

#Telman Ismailov

#Vensan Kasel