Uređaji su pronađeni i u muškom i u ženskom toaletu

Kako prenose strani mediji, osoblje distributivnog centra Ikea u Kingston Parku u Engleskoj, pronašlo je u toaletima CCTV kamere.

Kompanija je pokrenula internu istragu jer su CCTV kamere bile skrivene ispod tavanskih ploča, a primetio ih je jedan radnik nakon što se ugasilo svetlo u toaletu. On je primetio infracrveno svetlo između panela.

Nakon toga su utvrdili da je reč o CCTV kamerama, a uređaji su pronađeni i u muškom i u ženskom toaletu. Slučaj je prijavljen upravi.

Foto: Unsplash.com/@pawel_czerwinski

Prema zakonu o zaštiti podataka, CCTV kamere bi trebalo koristiti samo u vanrednim okolnostima, kad su u pitanju prostorije sa višom privatnošću.

Oglasio se i portparol kompanije Ikea za Independent:

- U 2015. godini, u svrhu održavanja sigurnog radnog mesta za sve saradnike, u prazninu iznad tavana u kupatilima i prostorima s ormarićima, kao i u hodnicima izvan ovih prostorija u distributivnom centru Peterborough, postavljene su nadzorne kamere.

Nikada pre nisam čuo ništa slično. Borim se da to prihvatim. Kako je, zaboga, neko pomislio da je to prihvatljivo? - rekao je jedan član osoblja.

Autor: redportal.rs

#cctv

#kamera

#toalet