Vozi preko zemljnog ostrva, za dlaku izbegavajući sudar sa drugim automobilom u tri trake vozila u pokretu, prolazeći kroz dve trake stacionarnih automobila, odskačući preko dve prazne trake, a zatim jurnuo prema nizu izloga

Australijska policija snimila je dramatične snimke belog kamioneta koji se neozleđen jurio kroz sedam saobraćajnih traka u incidentu koji se dešava jednom u životu.

Iako samo pet sekundi, video snimak koji je obeležio prošlu nedelju prikazuje kamionet Tojota Hilaks na severnim teritorijama Australije koji vozi preko zemljnog ostrva, za dlaku izbegavajući sudar sa drugim automobilom u tri trake vozila u pokretu, prolazeći kroz dve trake stacionarnih automobila, odskačući preko dve prazne trake, a zatim jurnuo prema nizu izloga.

IZVOR: FB/Northern Territory Police, Fire and Emergency Services

Vozač pomoćnog vozila, ili ute, što je to vozilo opšte poznato u Australiji, kretalo se prema gradu Darvinu kada je navodno izgubila kontrolu, nije uspela pri skretanju i zabila se u radnje, navodi policija u objavi na društvenim medijima.

Dvoje putnika, žena vozač i malo dete, prevezeni su u bolnicu Rojal Darvin sa povredama koje nisu opasne po život, navodi se u saopštenju.

- Neverovatna je sreća da u ovom incidentu niko drugi nije povređen - rekao je nadzornik Danijel Šon iz policije severnih teritorija, podsećajući ljude da uvek voze sa dužnom pažnjom.

Korisnici društvenih mreža rekli su da je video očaravajući, a mnogi ističu koliko su vozač i oni u drugim automobilima imali sreće.

- Gledao sam video deseti put. Nadam se da je i vlasnik prodavnice dobro - rekao je jedan komentator.

Autor: redportal.rs

#Udes

#australija

#automobil

#sudar