Da li biste probali? 😶

Mnogi ekološki aktivisti preporučuju da se započne sa konzumiranjem insekata kako bi se pomoglo okolini, ali ipak to za većinu nije dobra ideja. Jedna izraelska firma pokušava da napravi delikates od insekata.

Ove gumene bombone su pune proteina ali ne od soje i želatina. Oni se prave od jestivog skakavca.

- Skakavci umaju ukus kao pekani, pečurke, kafa i čokolada, ali dodajemo još ukusa kao što su narandža i jagoda - rekao je Tamir.

Foto: Wikipedia.org

Izraelski preduzetnik je bio fasciniran skakavcima od kada je bio dete. Čuo je za njih od bake koja je bila kuvarica u njihovom kibucu(kolektivnoj farmi).

- 50-ih godina prošlog veka je jedno vreme bio veliki problem sa hranom u Izraelu i postojala je najezda skakavaca iz Afrike koji su uništavali polja. Neki su ih terali i ubijali ali su neke zajednice krenule da ih skupljaju i jedu - rekao je Tamir.

Skakavci su dugo već deo ishrane u mnogim delovima Afrike, Azije i Centralne Amerike ali u Evropi i Severnoj Americi i dalje nije povoljna opcija većini stanovništva.

Tamir želi to da promeni a i navodi podatak da će do 2050. biti preko 9 milijardi ljudi na planeti i da ćemo možda biti u problemu sa manjkom hrane i da treba uzeti sve u obzir.

Autor: redportal.rs

#Insekti

#hrana

#supermarket