Danas ima 600 stanovnika

Da li ste znali da postoji grad u kome žive žene? Da, dobro ste čuli i to je jedinstven takav grad. U pitanju je Noiva do Kordeiro, osnovan je 1891. godine od strane Marije Senjorine de Lime koja je prognana iz svog sela zbog preljube. Ovaj grad je smešten u Brazilu, i po veličini je mali. Napravljen je samo za žene, ima svoja pravila i svoj sistem organizacije rada i života.

Danas ima 600 stanovnika, većinom žena i tek pokoji muškarac. Žene su život onako kako žele. Samo jednom je ovo žensko naselje potpalo pod mušku diktaturu.

Žene se međusobno pomažu, neke imaju muževe i decu. Muškarci mogu posetiti svoje supruge u Noiva do Kordeiru samo vikendom, baš kao i sinovi koji su napunili 18 godina.

Grad ima stranice na društvenim mrežama gde postuju oglase za traženje muškaraca, jer ne postoji drugi način na koji bi žene stupile u kontakt sa muškarcima koji nisu njihovi rođaci.

Naravno, zanimaju ih samo neženje koje su spremne da prihvate njihova ženska pravila i prilagode se novom načinu života. Iako možda mnogi ne očekuju, ali mnogi muškarci su se pozivu da posjete jedini grad na svijetu u kome mjesta ima samo za žene.

IZVOR: YT / The Telegraph 

Autor: redportal.rs

#Noiva do Kordeiro

#grad

#žene