Čini se da sve ide na ruku SpaceX i Masku 😃

Glavni inženjer svemirske kompanije Džefa Bezosa Blue Origin koji je radio na projektu Moon lander za NASA (tender koji je dobio SpaceX) napustio je svoj posao i otišao, ni manje ni više, nego kod direktnog konkurenta - Ilona Maska i SpaceX.

Inženjer Nitin Arora je u ponedeljak na svom LinkedIn profilu objavio da napušta Blue Origin nakon skoro tri godine rada u kompaniji.

Nakon što je NASA odlučila da dodeli tender za Lunar Lander SpaceX kompaniji, Bezos je tužio NASA. Prema izjavi Blue Origin, ovaj potez je opravdan željom da se ispravi greška u procesu dodele tendera NASA.

Pre no što su se odlučili na tužbu, Blue Origin je poslao protest u aprilu i ponudio da pokrije iz svog džepa 2 milijarde dolara troškova tokom prve dve godine proizvodnje Lunar Lander vozila. Uz ovo dodajući i infografik u kome prikazuje konkurenta SpaceX i njihov projekat kao veoma kompleksan i visokorizičan sistem. Sudeći prema mnogima koji su ga videli, infografik je poprilično propagandan i jednostran u svojim opisima.

Autor: redportal.rs

#Ilon Mask

#Kompanija

#Mesec

#Trka

#blue origin

#džef bezos

#spacex

#svemir