Lažirala dokumenta da bi dobila posao

Neimenovana žena (27) iz Sidneja u Australiji, pretvarala se da je registrovani lekar i punih osam meseci "brinula" o pacijentima obolelim od COVID-19, tokom svog angažovanja u gradskoj bolnici.

Trenutno je u toku policijska istraga, a portparol bolnice je izjavio za medije da su u ponedeljak otkrili da žena koja se predstavljala kao lekar, zapravo nije registrovana u Australijskoj zdravstvenoj agenciji, prenosi Independent.

- Odmah je uklonjena sa svojih dužnosti - kaže on, nakon čega je bolnica prosledila slučaj policiji Novog Južnog Velsa radi istrage.

Žena je, navodno, tvrdila da je lekar, te je u bolnici radila od januara do avgusta, tako što je lažirala dokumenta da bi dobila posao. U ponedjeljak, bolnica je tražila od nje papire, koje nije mogla da obezbedi, pa su njeni nadređeni odmah pozvali policiju. 

Osumnjičena bi mogla da bude proglašena krivom za nekoliko krivičnih dela, uključujući i prevaru, ukoliko se njena krivica dokaže na sudu. Ostali lekari zaposleni u bolnici, šokirani su potezom svoje "koleginice", a meštani su zabrinuti zbog propusta, koji kako kažu, "nisu očekivali na njihovim prostorima".

- Ne može da vas leči neko ko nije kvalifikovan za to, tako sebe dovodite u opasnost - izjavio je jedan meštanin.

Autor: redportal.rs

#krorna

#lažni lekar

#lekar