Ne mogu da govore o njegovom kretanju iz razloga bezbednosti

Predsednik Avganistana Ašraf Gani napustio je zemlju i uputio se u Tadžikistan, izjavio je danas visoki zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova Avganistana, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je u kabinetu Ganija rečeno da ne mogu da govore o njegovom kretanju iz razloga bezbednosti, a da je predstavnik talibana, koji su danas ušli u glavni grad Kabul, rekao da se proverava gde se Gani nalazi.

Talibani očekuju mirnu tranziciju vlasti i štitiće prava žena i slobodu diplomata

Talibani očekuju mirnu tranziciju vlasti u narednih nekoliko dana, izjavio je danas portparol političke kancelarije talibana u Kataru Suhail Šahen, u trenutku kada su pobunjenici stigli do glavnog grada Avganistana Kabula. Šahen je dodao da će ta ekstremistička islamistička grupa štititi prava žena, kao i slobode medijskih radnika i diplomata.

Talibani zauzeli vazdušnu bazu i zatvor Bagram

Predstavnici talibana trenutno razgovaraju u predsedničkoj palati u Kabulu sa avganistanskim vlastima, prenosi TAS S pozivajući se na TV Al Arabija, dodajući da bi sadašnja vlada Avganistana u narednih nekoliko sati mogla da prenese ovlašćenja na prelaznu vladu. Talibani su, prema TV AL Arabija, saopštili da su uspostavili kontrolu nad celim Avganistanom.

Autor: tanjug.rs

#Avganistan

#Ašraf Gani

#Predsednik