Sprinter sa Jamajke Hansl Parčment (31) osvojio je zlato na Olimpijskim igrama na trci 110 metara sa preponama zahvaljujući Tijani Stojković (25) iz Srbije.

Sprinter sa Jamajke Hansl Parčment (31) osvojio je zlato na Olimpijskim igrama na trci 110 metara sa preponama zahvaljujući Tijani Stojković (25) iz Srbije.

Naime, atletičar je seo u pogrešan autobus i kasnio je na trku na Olimpijskom stadionu. Tijana mu je pritekla u pomoć koja je radila kao volonterka, i pozajmila mu novac za taksi kako bi stigao na stadion.

Parčmentu su zvaničnici rekli da može autobusom iz Olimpijskog sela da stigne na stadion, ali ne zna se da ali bi stigao na vreme. Zato mu je Tijana pozajmila novac i pobedio.

IZVOR TW @TeamJA876

On je veliku zahvalnost Srpkinji pokazao i na društvenim mrežama gde je objavio video u kom je naziva "dobrom Samarićankom".

IZVOR TW @ParchmentHansle

- Ovo zlato je zbog tebe, ti si mi pomogla - rekao joj je i vratio novac za taksi koji mu je dala.
View this post on Instagram

A post shared by Trijana (@d_treefairy)

IZVOR: IG/ @d_treefairy

Poklonio joj je i majicu Jamajke, a čitava priča vrlo brzo odjeknula je celom Jamajkom, gde je tamošnji premijer Endrju Holnes objavio dirljivi snimak i pozvao Tijanu da poseti Jamajku.

Autor: Kurir

#Jamajka

#OI

#Olimpisjke igre

#srpkinja