Trpi žestoke kritike svog naroda

Ukrajinska skakačica uvis Jaroslava Mahučik (19), koja je u Tokiju osvojila bronzanu medalju, umesto da je heroj svog naroda, trpi žestoke kritike zbog jednog nesmotrenog poteza neposredno nakon finala u pomenutoj atletskoj disciplini, piše Telegraf.rs.

I to sa vrha države!

Naime, Jaroslava je uradila nešto neoprostivo s obzirom na date okolnosti - grlila se i čestitala zlato Mariji Lasitskenovoj, što naravno ne bi bilo ništa sporno da nova šampionka nije Ruskinja.

Zato se 19-godišnja Ukrajinka, inače angažovana pri vojsci, našla na udaru svoje zemlje koja je i dalje u ratu sa Rusijom.

View this post on Instagram

A post shared by Yaroslava Mahuchikh (@rosya_dp)

IZVOR: IG / @rosya_dp

Njeno ponašanje je čak nateralo i zamenicu ministra odbrane Anu Maljar da se oglasi povodom skandala.

- Sportisti koji predstavljaju Ukrajinu na međunarodnim takmičenjima moraju da shvate da je rusko-ukrajinski rat u Ukrajini u toku i da nameće određena ograničenja i odgovornost - poručila je putem fejsbuka zamenik ministra odbrane Ana Maljar i dodala da su fotografije ruske i ukrajinske skakačice "izazvale oštre reakcije u društvu".

- Nonšalantno i neoprezno ponašanje naših sportista, koje volimo i za koje iskreno navijamo, može biti predmet neprijateljskih specijalnih operacija informisanja. Žeim i da poručim da prestanete da maltretirate Jaroslavu dok ne čujemo njeno objašnjenje - napisala je zvaničnica ministarstva odbrane.

Ona je takođe dodala da će sa Jaroslavom obaviti razgovor čime ova bude vratila iz Tokija.

Autor: telegraf.rs

#Ukrajina

#olimpijske igre

#rat

#rusija