Takođe je dodao da Donbas nikada neće biti ruska teritorija

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da Donbas "nikad neće biti ruska teritorija", a onima koji vole Rusiju i žele da ova oblast uđe u njen sastav poručio da "traže za sebe mesto u Rusiji".

- Ako neko živi danas na teritoriji privremeno okupiranog Donbasa i smatra da je "naša stvar ispravna - treba da budemo zajedno s Rusijom, mi smo Rusi", smatram da je velika greška da ostane da živi u Donbasu. To nikada neće biti ruska teritorija - rekao je Zelenski u intervjuu za TV Dom.

On je poručio onima koji vole Rusiju, a ceo život su proveli u Ukrajini, ali su osećali da je to Rusija treba da "u ime svoje dece i unuka idu i traže sebi mesto u Rusiji". Tvrdi da je to ispravno jer "bez Ukrajine na toj teritoriji, civilizacije neće biti".

- Ukrajina će se razvijati, gradiće se, a u takvom Donbasu – okupiranom, odvojenom, nikad neće biti razvoja. Ali, ako osećaš da je Donbas Ukrajina, ako poštuješ tu zastavu, ukrajinski jezik, ako osećaš da si Ukrajinac, onda ostani tamo, drži se, ta će teritorija u svakom slučaju biti oslobođena od okupacije - rekao je Zelenski.

Autor: redportal.rs

#Donbas

#Zelenski

#rusi

#rusija