Zemlja se neće ponovo zatvarati zbog stava nekih! 🧐

Francuska i Grčka pridružile su se odluci Italije koja je u aprilu donela odluku da je vakcina za zdravstvene radnike obavezna.

Sa ovom odlukom, kako prenosi CNN, nisu zadovoljni svi zdravstveni radnici. U Italiji, ove nedelje u sudu trebalo bi da budu saslušani svi oni koji ne žele da se vakcinišu. U Velikoj Britaniji, koja je, takođe, donela odluku da svi pružaoci nege moraju da prime vakcinu, pokrenuta je peticija protiv vakcine koja je sada dostigla preko 72.000 potpisa.

Predsednik Francuske Emanuel Makron u ponedeljak je najavio da svi zdravstveni radnici, radnici za pružanje nege i oni koji rade sa osetljivim pacijentima u Francuskoj moraće da se vakcinišu do 15. septembra. Ministar zdravlja dodao je da svi zdravstveni radnici koji ne budu htli da se vakcinišu neće moći da se vrate na posao i neće biti plaćeni nakon septembra.

Grčki premijer je, takođe u ponedeljak, najavio da je vakcina obavezna za sve koji rade u zdravstvu i da odluka stupa odmah na snagu. Svi koji odbiju biće suspendovani od 16. avgusta. On je dodao da će samo vakcinisani moći da ušu u zatvorene prostore kao što su bioskopi, pozorišta, barovi, tržni centri itd.

- Zemlja se neće ponovo zatvoriti zbog stava nekih. Nije Grča ta koja je u opasnosti, već nevakcinisani Grci - rekao je premijer.

Autor: redportal.rs

#Francsuka

#Italija

#Vakcina

#Velika Britanija

#grčka

#korona

#koronavirus

#vakcinacija