FBI nema proceduru za šerovanje slika??

Prema najnovijem izveštaju Ministarstva pravde u Americi, nekoliko FBI agenata "ponekad su koristili fotografije mlađih koleginica koje su predstavljali kao maloletnice ili seksualne radnice, kako bi privukli seksualne predatore na raznim sajtovima i društvenim mrežama".

Agencija navodi i da se zaposleni često šalju na tajni zadatak da uhvate kriminalce, ali da ove devojke na ovim fotografijama nisu imale odobrenje da učestvuju u tajnim zadacima. Takođe, FBI agenti koji su postavili ove slike nisu imali pismeno odobrenje, a nisu obavestili ni svoje nadređene. Sve ovo se najverovatnije desilo jer za ovako nešto nema procedura.

Kako piše CNN, devojke na slikama su obučene i face su im blurovane. Nema indikacija da ove devojke nisu znače da će njihove slike otići onlajn, ali da postoji mogućnost da ove slike i dalje kruže na internetu i da su žene sada u riziku da postanu žrtve zločina.

Inspektori za unutrašnju kontrolu su rekli da je ovo otkriveno kada su istraživali nvezu između 2 agenta. Naime, ova veza je bila neprimerena pošto je on tražio da mu šalje provokativne slike kako bi ih koristio u slučaju onlajn trgovine ljudima, iako ona nije bila policajac, a ni agent koji je imao dozvolu da ide na tajni zadatak.

Kako stoje stvari, FBI nema proceduru i pravilo za korišćenje slika zaposlenih tokom tajnog zadatka. Nema pravila da ti zaposleni treba da budu obavešteni da se njihove slike koriste, na kojim sajtovima su slike stavljene i koliko dugo će tamo biti okačene.

Autor: redportal.rs

#Fbi

#agencija

#silovanje

#slike