Plesom do snova 💃

Prilikom posete Beogradu 2016. godine, novi predsednik Amerike Džo Bajden obišao je Skadarliju i štandove sa srpskim rukotvorinama, a stigao je i zaplesati. Ni manje ni više nego sa glumicom Ljiljanom Jakšić.

U tom trenutku Bajden je obavljao funkciju potpredsednika Amerike. Kako je sve to izgledalo, dočarala je poznata glumica:

- Izuzetno mi je drago što sam plesala sa Bjadenom. Meni je drago kada zaplešem sa bilo kojim gostom Skadarlije, a posebno sa visokim zvaničnikom.

- Bio je jako zainteresovan da čuje priču o Skadarliji. Ispričala sam mu da su ovoj ulici sedeli poznati pisci, glumci i zvaničnici iz čitavog sveta, da se tu sedi od jutra pa do sutra, da se u Skadarliji provode nezaboravni dani i noći, da je svako dobrodošao i da je običaj da se zapeva i zapleše. A onda sam uradila baš to - zapevala sam i pozvala ga na ples. On je sve ispratio sa osmehom i zaplesao je istog trenutka! Nije mi se dvoumio nimalo i zaplesao je odmah tu, nasred ulice, čini mi se ispred Tri šešira - priseća se Ljiljana.

Plesali su uz pesmu Kraj jezera Zvonka Bogdana.

- Bajden ima lep stav i zaista lepo pleše. Nije bilo gaženja - rekla je glumica kroz smeh.

- Emitujem vrstu dobrodošlice i radosti, i to dopire do ljudi. Plesala sam sa sjajnim Nikitom Mihalkovim i to mi je bio jedan od najlepših i najdražih valcera. Plesala sam sa Bobom Bimonom, višestrukim svetskim prvakom u skoku udalj, sa Bobom Rafaelsonom, scenaristom filma Poštar uvek zvoni dvaput... To su važni, bitni ljudi, baš kao i Džozef Bajden, i ljudi koji su prošli kroz Skadarliju, zbog čega mi je još draže što sam tamo i što radim to što radim - kaže Ljiljana.

- Trenutak sa Bajdenom pamtim kao divan i ostaće u mojoj biografiji da sam plesala sa predsednikom Amerike - kaže Ljiljana kroz smeh.

Pogledajte kako je to izgledalo na snimku:

IZVOR: YT / Pink.rs

Autor: redportal.rs

#Amerika

#Salveta

#Skadarlija

#džo bajden

#glumica

#ples