SAM sa DIVLJIM MEDVEDOM 😱

Sam u dubinama divlje Aljaske, bez i sekunde sna i bez municije, muškarac je proveo 7 besanih dana odbijajući napad za napadom divljeg grizli medveda. Srećom, usamljeni kamper je na kraju spašen, ali kako sam navodi više puta je pomislio da su ovo njegovi poslednji dani.

Neimenovani muškarac je kampovao u udaljenom rudarskom stajalištu, 64 kilometara daleko od već izolovanog grada Nome na Aljasci. Jula 16. posada obalske straže iz stanice Kodiak preletela je oblast na rutinskom letu kada je primetila nešto neobično - SOS signal na vrhu kolibe. Vratili su se nazad odmah i zatekli osobu koja maše rukama.

Kako su sleteli otkrili su da je u pitanju muškarac sa povredama grudi, povredama noge i koji je upravo bio u 1 na 1 sudaru sa grizlijem punih nedelju dana.

Kako je naveo poručnik AJ Hamac, pilot koji ga je spazio:

Zaista je neverovatno da smo naleteli na njega usred ove nedođije. Bilo mu je teško. Kada smo stigli do njega, zatekli smo ga na kolenima i rukama kako maše belom zastavom. Definitvno je izgledao kao neko ko je bio u divljini duže vremena...

Čovek, za koga spasioci kažu da je u svojim kasnim pedesetim ili ranim šezdesetim godinama, rekao je da ga medved goni danima - svake noći vraćajući se u ponovo u njegovu kolibu. Iako je imao pištolj sa kojim je mogao da se brani, ostalo mu je samo još dva metka i patio je od teškog odsustva sna.

Kako objašnjava poručnik Džered Karbahal, grizli ga je u jednom trenutku odvukao do reke kada je i zadobio svoje povrede. Trenutno je na lečenju u bolnici u gradu Nome.

Grizli medvedi su, bolno očigledno, životinje sa kojima ne želite da se kačite. Uprkos težini od preko 600 kilograma, mogu da trče brzinom od 64 kilometara na čas! A čak i da pokušate da plivate ili da se popnete na drvo, džaba vam. Grizliji su vrhunski plivači i penjači.

Jedini način da se odbranite je da nosite specijalni medveđi suzavac ili da se pravite mrtvi. Mada uprkos svemu tome, najbolji savet je da se klonite zemlje grizlija. Bolje i za vas, a i za njih.

Više za vas nego za njih.

Autor: redportal.rs

#Aljaska

#Grizli

#Sam

#divljina

#medved

#pakao

#povrede

#Čovek u borbi