Ilone, digni 3 prsta, volimo te! 😂

Južnoafrički biznismen, inženjer i vlasnik kompanije Tesla Ilon Mask uzburkao je Tviter zajednicu Balkana. Naime, Ilon se oglasio na Tviteru povodom članka o uspešnoj prodaji automobila Tesla modela 3. On je komentarisao članak o toj kupovini rekavši da je Tesla Srbin.

- Nikola Tesla se rodio u Hrvatskoj (od roditelja Srba) - napisao je Mask i pokrenu lavinu.

IZVOR: TW / @elonmusk

Istog momenta su počeli da se nižu komentari i kvotovi, uglavnom Srbi i Hrvati koji su svojatali najpoznatijeg srpskog naučnika Nikolu Teslu. I dok su Srbi pokušavali da mu objasne da Tesla nije rođen u Hrvatskoj, jer ona tad nije ni postojala, Hrvati su mu govorili da ne pokreće novi balkanski rat. 🤣 Naravno, javio se i poneki komentar Crnogoraca koji su isticali da je Nikola njihove gore list. 🤣😂

- Čoveče, Hrvatska kao zemlja i hrvatska nacija u to vreme nisu ni postojale, bila je to srpska teritorija koju je okupiralo austrijsko carstvo 😂 Ispod je karta i popis stanovništva iz tog vremena koji su napravili Austrijanci. Hrvati su bili navedeni pod „Iliro-Serbenom“. Revizija istorije usledila je posle - objasnila je Ilonu Boginja proleća.

IZVOR: TW / @boginjaproleca

- Ilon Mask je kežualno odlučia pokrenit novi balkanski rat - napisao je Ante iz Hrvatske Ilonu.

IZVOR: TW / @Fame_Monster17

Bilo je i duhovitih komentara poput:

- Ilone, digni 3 prsta, volimo te!

IZVOR: TW / @DvlNeko

Autor: redportal.rs

#Ilon Mask

#Nikola Tesla

#Srbin