U vežbi učestvuje više od 1.500 oficira i vojnika i oko 300 komada vojne opreme, uključujući taktičku i vojnu avijaciju i dronove

Ruske i jermenske vojne jedinice započele su zajedničke vežbe na poligonu Alagiaz u Jermeniji u okviru komandno-štabne vežbe Кavkaz-2020, koja je počela danas, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- U vežbi koja je zakazana 21-26. septembar učestvuju mehanizovane pešadijske, vazduhoplovne i protivvazdušne odbrane Južnog vojnog okruga i oružane snage Jermenije pod komandom kombinovane vojne grupe Tigran Parvanian - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Кomanda će proceniti spremnost snaga Južnog vojnog okruga za lokalizaciju i rešavanje oružanih sukoba povezanih sa otporom terorizmu, kao i zaštitu interesa i bezbednosti dveju zemalja.

Vojna vežba Кavaz-2020 održava se od 21. septembra do 26. septembra u Južnom vojnom okrugu i Crnom i Кaspijskom moru pod komandom šefa ruskog Generalštaba Valerija Gerasimova. Sveukupno, učestvuje oko 80.000 pripadnika vojske, ministarstva za vanredne situacije i osoblje nacionalne garde Rosgvardije i do 1.000 vojnika iz Jermenije, Belorusije, Irana, Кine, Mjanmara i Pakistana.

Autor: TASS / Red

##jermenija

##kavkaz2020

##rusija