Veliki rizik od širenja zaraze

Japan će možda zabraniti sve osim VIP ulaznica za ceremoniju otvaranja Olimpijade u Tokiju što predstavlja još jedan poraz u organizovanju igara zbog sve jačeg talasa u Japanu.

Japan je dugo očekivao ovu priliku da pokaže svetu kako može da organizuje Olimpijadu ali će izgleda biti one zatvorene za većinu gledalaca sa obzirom da još i važi zabrana ulaska u Japan zbog pandemije.

Već odložene godinu dana, one bi trebalo da počnu 23. jula bez obzira na veliki broj učesnika koji će tu doći iz čitavog sveta.

Planovi još uvek nisu definitivni ali planiraju se veće restrikcije i smanjivanje i VIP ulaznica za medije i diplomate, inicijalni broj ljudi koji treba da prisustvuje je bio 10.000.

Događaji na velikim stadionima i sve što se održava posle 9 uveče će biti potpuno bez gledalaca. Organizatori su već zabranili gledaoce iz inostranstva da dođu i ograničili na 50 % ulaznica za domaće gledaoce.

Javnost je nervozna zbog potencijalnog novog talasa infekcije te su medicinski stručnjaci predložili da cele igre budu bez gledalaca.

Konačna odluka će biti u četvrtak.

Autor: redportal.rs

#COVID-19

#Japan

#Olimpijada

#Tokio