Prevarila je stotine hiljada ljudi

2013. Kajli je veće 6 meseci bila pod intezivno hemioterapijom zbog dijagnostifikovane limfome i tada je dobila pitanje "Da li je čula za Bel Gibson?".

Brza internet pretraga je odvela do njenog Instagram profila, Bel je bila australijanska velnes blogerka sa više od 300.000 pratilaca i puno pozitivnih komentara širom sveta.

Kajli, koja je takođe iz Australije, bila je zapanjena sa Bel, njenom lepotom, uspehom i koliko je inspirisala mnoge ljude.

Bel Gibson je dobila na popularnosti nakon što je rekla da se izlečila dijetom i zdravim životom nakon što su joj doktori rekli da ima još 4 meseca života.

Kajli nije mogla a da se ne uporedi, pošto je svaki dan išla na hemioterapiju, gubila svoju kosu Bel je sa druge strane prodavala recepte za svoj neverovatni život bez raka.

- Mislila sam možda je ona provalila nešto, a ja grešim. Umirem polako, svaki dan mi je lošije, izgledam užasno a ona živi najbolji život - rekla je Kajli.

Velnes industrija je cvetala i mnogi su želeli da isprobaju "zdravije" načine života i dijete. Bel je napisala knjigu u kojoj stoji da je želela sebe da ohrabri da spasi svoj život sa dijetom, strpljenjem, odlučnošću i ljubavi.

Kajli se svidelo sve to vezano za Bel Gibson i želela je da promeni život na sličan način te je prestala da ide na hemioterapije i verovala je Bel da će dijetom promeniti život.

Marta 2015. australijanski mediji su otkrili da je Bel slagala da donira deo od prodaje svoje knjige i aplikacije u humanitarne svrhe, te su kasnije prečešljali da li je ona bila iskrena i za svoje zdravstveno stanje.

Nakon kratkog istraživanja saznali su da je Bel potpuno slagala da ima rak. Septembra 2017. Bel je kažnjena sa 240.000 funti od vlade Australije nakon što je slagala da donira sredstva u humanitarne svrhe i prekršiča 5 zakona o potrošačima.

Sudija je tada rekao da Bel stvarno veruje u ono što priča i da je bila u zabludi o svom zdravstvenom stanju.

Autor: redportal.rs

#Društvene mreže

#Influenseri

#popularnost

#rak