Predsednik Rusije bolestan i povlači se sa vlasti?

Vladimir Putin planira povuče sa vlasti početkom sledeće godine usled sve većih zdravstvenih problem, tvrdili britanski mediji.

Poznavaoci prilika u Kremlju rekli su da su nedavne snimci pokazali da šezdesetosmogodišnji Putin ima moguće simptome Parkinsonove bolesti.

Posmatrači koji su proučavali nedavne snimke Putina primietili su da su mu se noge neprestano kretale, a činilo se da ga boli dok se hvatao za naslon za ruku stolice.

Špekulacije da bi se njegova dvadesetogodišnja vladavina približava kraju porasle su početkom prošle sedmice kada su izrađeni zakoni koji će ga učiniti doživotnim senatorom kada podnese ostavku.

Zakone koje je sam Putin predložio prolaze parlament kako bi mu se garantovao pravni imunitet od krivičnog gonjenja i kao državne povlastica dok ne umre. Postavalja se onda pitanje zašto Putin sad gura zakone koji će mu omogućiti da bude senator, ako ne razmišlja o svom skorašnjem povlačenju?

Moskovski politikolog profesor Valeri Solovej predviđa da će Putin uskoro imenovati novog premijera koji će biti usmeravan da postane njegov konačni naslednik.

Kažu i da njegova porodica vrši pritisak na njega da se povuče sa vlasti.

Autor: redportal.rs

#Moskva

#Parkinson

#Vladmir Putin

#bolest

#putin

#rusija