Alauda Airspeeder Mk3 EXA 😎

U slučaju da ne verujete da živimo u dobu SciFi tehnologije budućnosti, evo vam jedan dokaz koji će vas oboriti na dupe. Kako je tržište dronova eksplodiralo, i gde na njemu možete da kupite sve od minijaturnih dronova od 10 dolara pa sve do čudovišta koja mogu da nose i po nekoliko desetina kilograma, bilo je za očekivati da će se dogoditi logičan sledeći korak - STVARANJE LETEĆIH VOZILA KAKO ONIH SA TAKO I ONIH BEZ PILOTA 😃.

Jedan od njih je i ludi Alauda Airspeeder Mk3 EXA i potpuno je NEVEROVATAN.

Trenutno Alauda Aeronautics, uz superviziju Departmana australijske civilne avijacije, uspešno testira svoje vozilo na trkačkoj stazi. I PRIDE, veruju da će održavati trke u fulu do kraja ove godine 😍.

IZVOR: YT / Airspeeder

Alauda Airspeeder Mk3 EXA je prošle nedelje uspešno završio prvi puni test leta i pridružio je Airspeeder Mk3 svojoj EXA seriji vozila koje proizvodi. U pitanju su leteća električna vozila specijalno dizajnirana da jure bezglavo u trkama, za koje se Alauda nada da će biti pred globalnom publikom. Letelicom će se pilotirati iz osebnog kokpita koji je van letelice, daljinskim putem.

Sledeći stupanj je ostvarivanje sna o održavanju velikih trka letećih automobila. Sezonu bi činila tri događaja, odnosno tri trke, tokom 2021. godine.

Alauda je toliko ozbiljno pristupila stvaranju novog sporta i formiranju gledališta, da će trke uključivati sve od formula 1 pit-stopova, inženjera, srevisa i, naravno, krajnji cilje je postavljanje LJUDSKIH PILOTA U SAMIM LETILICAMA. 😎💪

Serija Airspeeder letelica je nešto najbliže što imamo letećim kolima sa pilotom. Pokreću ga 4 moćna rotora, što vozilo tehnički stavlja u VTOL klasu (vertical takeoff and landing - vertikalno poletanje i sletanje) vozila sposobnih da se u trenu vinu direktno u vis do visine od 500 metara. Što se tiče brzine, dostižu od 0 do 100 kilometara na čas za 2,8 sekundi. 🤯 Ovakva sila ima jedan veliki minus, a to je da zbog toga baterija (za sada) traje samo od 10 do 15 minuta pre no što mora da se kompletno zameni.

Upravo zbog toga trke će biti prepune pit-stopova (kao u F1) i biće nabijene akcijom.

Stigao je pod racing, ludilo letećih trka može da počne! 🤩🤩🤩

Autor: redportal.rs

#0 do 100 za 3 sekunde

#Airspeeder

#Alauda

#australija

#leteći automobil

#scifi

#star wars