Mera doneta kako bi se delimično oživela ekonomija posle ograničenja koja su doneta zbog koronavirusa

Tajland će se ponovo otvoriti za posetioce u roku od 120 dana, što je proračunat rizik potreban za oživljavanje ekonomije nakon što su više od godinu dana važila ograničenja u vezi sa putovanjima zbog koronavirusa, izjavio je danas premijer Tajlanda Prajut Čan-oča.

Zemlja je obezbedila 105,5 miliona doza vakcina protiv COVID-19 za ovu godinu i tražiće još vakcina naredne godine, rekao je Prajut u govoru koji je prenosila televizija, preneo je Rojters.

On je naveo da zemlja planira da prosečno da 10 miliona doza vakcina protiv koronavirusa svakog meseca od jula nadalje i da ima za cilj da ponovo otvori zemlju za potpuno vakcinisane putnike, domaće i strane, bez potrebe za karantinom.

- Ponovno otvaranje zemlje jedan je od važnih načina da se počne sa smanjenjem ogromne patnje ljudi koji su izgubili sposobnost da zarade - rekao je premijer Tajlanda.

Kada uzmemo u obzir ekonomske potrebe ljudi, sada je došlo vreme da preuzmemo taj proračunati rizik, naglasio je on.

Prajut je takođe naveo da namerava da proglasi Tajland potpuno otvorenim u roku od 120 dana, a turističkim centrima koji su spremni poručio da to učine još brže.

Tajland je izgubio 50 milijardi dolara prihoda od turizma prošle godine.

Autor: Tanjug

#COVID-19

#Tajland

#Turizam

#korona

#koronavirus

#otvaranje zemlje