Ispostavlja se da je interesovanje za put u svemir mnogo veće nego što se mislilo

U ponedeljak su akcije kompanije Ričarda Brensona Virgin Galactic napravile nagli skok od 5.2 odsto. Međutim, znalce ova vest nije toliko iznenadila, a glavni razlog zašto je to tako se krije u jednoj prostoj činjenici - što se svemirski turizam zahuhtava. No, krenimo iz početka.

Naime, u toku vikenda je Bezosov konkurentski Blue Origin tokom žive aukcije prodao kartu za svoj prvi turistički let u svemir za neverovatnih 28 miliona dolara. Da podsetimo, Denis Titov je postao prvi svemirski turista sad već davne davne 2001. godine, kada ga je ugostila ekipa ruskih kosmonauta, i to za cifru od 20 miliona dolara. Dakle, 8 manje nego što je sad platio još nepoznati svemirski turista.

Zašto je to bitno? Zato što je ovaj podatak, kao i činjenica da je na aukciji učestvovalo oko 7.600 ljudi koji su počeli da odustaju tek nakon što je cena karata počela da prelazi 5 miliona dolara, doprinelo shvatanju da je interesovanje za svemirske letove mnogo veće nego što se mislilo.

Taj podatak, kao i opšte poznata stvar da će putovanje do svemira u letelicama Virgin Galactic biti dosta jeftinije, odnosno da će koštati između 200.000 i 250.000 dolara, dale su investitorima i brokerima razlog da veruju da će Bransonova kompanija raditi dosta dobro u narednom periodu, pa su odmah krenula i nagla ulaganja u nju.

Tako da, ako ste do sad ulagali u bitkoine i ukoliko ste nešto sačuvali, evo vam prilike da uložite u sledeći veliki posao - svemirski turizam! 🚀💸

IZVOR: YT / MOONSHOT MONEY

Autor: redportal.rs

#Virgin Galactic

#skočile akcije

#svemirski turizam