Svako ko je primio 1. dozu od 14. juna do 11. jula

Moskva će pokloniti automobile u nagradnoj igri za stanovnike koji se vakcinišu protiv COVID-19 , a sve kako bi ubrzali sporu vakcinaciju. Ovo je izjavio gradonačelnik Moskve u nedelju.

Ruska prestonica je u nedelju imala 7.704 novih inficiranih, najviše u jednom danu od 24. decembra, a 14.723 slučaja širom zemlje, što je najveći jednodnevni ukupan broj od 13. februara.

S obzirom na ove brojke, gradonačelnik Sergej Sobjanin rekao je da će svi koji imaju više od 18 godina i koji dobiju 1. od 2 doze vakcine protiv koronavirusa od 14. juna do 11. jula ući u žreb za osvajanje automobila. Svake nedelje će se poklanjati po 5 automobila u vrednosti od milion rubalja (13.900 dolara).

Sobjanin se javno požalio da je malo stanovnika vakcinisano. Iako nije rekao koliko je trenutno ukupan broj vakcinisan, 21. maja rekao je da je 1,3 miliona od više od 12 miliona stanovnika dobilo jednu dozu.

Sportski tereni, igrališta i druge atrakcije unutar velikih parkova trebalo bi da budu zatvoreni na nedelju dana od nedelje. Naređeno je da se barovi i restorani zatvore najkasnije do 23 sata.

- Ovo je samo privremeno rešenje. Da bismo izbegli nova ograničenja i obezbedili održivo poboljšanje situacije, moramo značajno ubrzati vakcinaciju - dodao je on.

Autor: redportal.rs

#Vakcina

#automobil

#vakcinacija