Postavljen rekord

U četvrti Surfside u delu Majami bič postavljen je rekord tamo je prodata najskuplja nekretnina koja je plaćena kriptovalutom, piše portal Zanimljivosti dana. 

Prodat je 1 od 16 stanova neimenovanom kupcu za 22,5 miliona dolara u kriptovaluti. Tom transakcijom nekretnine postala je najskuplja plaćena nekretnina kriptovalutom!

Stanove je projektovao italijanski arhitekta Antonio Citterio, a pre mesec dana je objavljeno da se stanovi u kompleksu Art surfside mogu kupiti i digitalnim novcem.

Reč je o Penthausu koji je veličine 450 kvadratnih metara nalazi se na 9. spratu 12-spratne zgrade i ima 4 spavaće sobe i 4 kupatila. Samo terasa sa pogledom na more ima 275 kvadratnih metara.

Da je ova zgrada pravi raj za sve hedoniste pokazuju i podaci da sadrži zatvoren i otvoren bazen, tenisko igralište na krovu, teretanu, joga studio, saunu. Tu je i dečija igraonica, uslužna kuhinja i klimatizovana garaža.

IZVOR: YT / Antonio Citterio Patricia Viel

- Kripto valuta je budućnost kojom će se meriti nečije bogatstvo i mi verujemo da je ovo samo početak. Arte je napravio presedan i pokazao kako prodaja nekretnina može da izgleda i koliko brzo može da se obavi. Ponosni smo što smo postavili temelje za ovaj novi, rastući svet kapitala - tvrdi 1od Artovih suvlasnika, Đovani Fašano, kako prenosi Biznis insajder.

- Istorija je dokazala da se svi novopečeni bogataši okreću nekretninama kako bi dugoročno sačuvali svoje bogatstvo. Dakle, očekivali smo da će i ovi novi svetski milioneri i milijarderi kriptovaluta imati istu logiku - očekuje Fašano.

Autor: zanimljivostidana.com

#Nekretnina

#kriptovaluta

#majami