Boris Džonson je nazvao G7 gigantskim medijskim cirkusom

Boris Džonson je samit G7 nazvao "gigantskim medijskim cirkusom" kada su lideri izašli pred novinare na podijum koji je bio na plaži kako bi se slikali.

G7 samiti su notorni po svojim smešnim foto sesijama jer je svetskim liderima teško da se nameste dobro za sliku kako bi ispali prirodno, kao što je bio slučaj i sa ovim koji je organizovan na plaži.

Pod sivim oblacima britanski premijer Džonson je sa svojom ženom dočekivao lidere sveta. Kada su se spremali za "porodičnu fotografiju" uz mere fizičke distance, Merkelova je govorila Džonsonu "Ti si lider".

Makron je imao šta da kaže Italijanu Mariu Dragom pre nego što ih je Bajden zagrlio posle čega su tako šetali i razgovarali. Makron i Bajden su razgovarali kako da učine demokratije efikasnijim za njihovu srednju klasu.

Džonson je na otvaranju samita rekao da bi trebalo posle pandemije da se demokratije obnove na mnogo više rodno neutralan, više ženstven način. Džonson se onda kasnije nadovezao da samit treba da predstavlja otvoren razgovor demokratija u svetu ali se pretvorio u gigantski cirkus.

Prva dama SAD je rekla da se "oseća kao da je venčanju", šetnja ka podijumu je podsetila na venčanje.

Autor: redportal.rs

#Džonson

#Makron

#bajden

#g7

#merkel

#trudo