Dvorac krije mračnu tajnu

Prelepi italijanski dvorac krije mračnu tajnu, jer je nekada bio najveći laboratorij za proizvodnju droge koji je otkriven u Evropi.

Dvorac se nalazi u Toskani i sada je potpuno prazan jer je napušten pre 20 godina. Ipak, u dobromje stanju, poseduje više od 150 prostorija i smešten je u parku površine veće od 170.000 kvadratnih metara. Na ovom području se nalaze fontane i pećine.

Dvorac je poznat pod nazivom Castello di Sammezzano, izgradili su ga španski plemići početkom 17. veka i ima bogatu istoriju. Nakon što je bivši vlasnik osuđen za prevaru tridesetih godina prošlog veka, imanje je imalo nekoliko namena.

Nakon Drugog svetskog rata je dvorac pretvoren u hotel i restoran, no stvari su se promenile. Tokom osamdesetih godina prošlog veka ga je preuzela narko banda koja ga je koristila za proizvodnju droge.

Na kraju je operacija razbijena tokom policijske racije, a pronašla je i četiri hemičara. Svi koji su bili umiješani su uhapšeni, uključujući vlasnika. Uprkos tome što je bio u pogrešnim rukama određeno vreme, dvorac je uglavom u originalnom stanju, a privukao je i interes iz Holivuda. U njemu su snimani pojedini filmovi među kojima je i The Tale of Tales.

Autor: redportal.rs

#Toskana

#droga

#dvorac