Policija je pronašla nacistička obeležja kod privedenih

Teroristički napadi danas nisu retkost, dešavali su se širom sveta, a milioni ljudi strahuju od novih. Države i njihove tajne službe vode ozbiljan obaveštajni rat sa terotistima i terorizmom.

Tako nešto dogodilo se i u Italiji jer je bio planiran napad na NATO bazu. Italijanska policija saopštila je da su razbili organizaciju krajnje desnice Rimsko-Arijevski poredak čiji su pripadnici navodno planirali bombaški napad na bazu NATO, prenosi portal Politiko.

Policija je našla kod sumjičenih fotografije nacističkog lidera Adolfa Hitlera, kukaste krstove i listu sa jevrejskim prezimenima tokom pretresa 12 adresa navodnih članova ekstremističke organizacije.

Iz policije je saopšteno da je ova organizacija objavljivala materijal sa rasističkim, diskriminatorskim, antisemitskim i sadržajem inspirisanim nacistima.

Sudija je naredio da se 12 optuženih za podsticanje rasne i verske mržnje jednom nedeljno javljaju u policijsku stanicu dok ne bude donesena odluka o tome da li će protiv njih biti iznesene i zvanične optužbe.

Autor: Srna / Redportal.rs