Mera stupa na snagu od 9. juna

Za 5 dana u Francuskoj stupa na snagu nova mera kada je u pitanju koronavirus. Naime, svi potpuno vakcinisani građani Evropske unije će moći da uđu u Francusku bez bilo kakvog testa.

Međutim, zanimljivo je to da će Francuska tražiti testove od svih turista koji budu dolazili iz Velike Britanije i Sjedinjenih Država. Ipak i to je olakšanje, s obzirom na činjenicu da su ovi turisti prethodno morali da idu u karantin.

Ono što će biti problem za nevakcinisane jesu zahtevi koje postavlja francuska vlada. Da bi ušli u Francusku a prethodno niste vakcinisani, morate da priložite bitan razlog za ulazak, negativan test, ali i karantin od 7 dana.

Na novoj mapi koju francuska vlada pravi, Velika Britanija i Sjedinjene Države su narandžaste zone, dok su sve države Evropske unije uz Australiju, Novi Zeland, Južnu Koreju, Izrael, Liban i Singapur u "zelenoj zoni".

Države u "crvenoj zoni" su Južna Afrika, Brazil, Indija, Turska. Ko dolazi iz ovih država mora da navede značajan razlog za ulazak, negativan test, kao i da prođe karantin od 7 do 10 dana.

Autor: redportal.rs

#Francuska

#Vakcina

#korona

#pariz