Prostom Gugl pretragom do protokola i bezbednosnih kodova

Razumljivo je da je teško brinuti se o tajnim nuklearkama, u stranoj zemlji koja ih baš i ne želi tamo. Mi ako zaboravimo deo šifre za ulazak u ugradu ili ako zaboravimo ključ, ništa specijalno. Neko će nam otvoriti.

Ali ako vojnici zaborave nešto... može da se dogodi sveopšti haos.

Iz tog razloga mnogi vojnici vojske SAD, razmešteni po Evropi, koriste različite aplikacije da ne bi grešili i pamtili sve protokole i kodove.

Međutim kako je istraga otkrila, na taj način su pustili u etar interneta ekstremno osetljive informacije koji se tiču nuklearnog arsenala SAD - i to traje skoro više od DECENIJU! 😨

Sobzirom da delite podatke sa aplikacijom koja čuva ono što ste uneli, sve što je bilo dovoljno da dođete do osetljivih nuklearnih protokola je da odete na Google i da kucate imena vazdušnih baze zajedno sa rečima - Vault (trezor), PAS (zaštitni vazdušni aerodrom) i WS3 (Sigurnosni sistem za čuvanje naoružanja).

Ali nije tu samo šteta nastala, vojnici su ne znajući otkrili i koliko često se patrolira bazama, pa čak i detaljne opise propusnica potrebnih za pristup i pozicije sigurnosnih kamera.

Istraga USAF (Američkog vazduhoplovstva) je u toku.

Autor: redportal.rs

#Nuiklearne glave

#SAD

#USA

#Vazdušne snage

#curenje kodova i protokola

#internet

#kodovi

#leaks