Na graničnim prelazima biće postavljeni šatori za imunizaciju

Belorusija je spremna da otvori nekoliko graničnih prelaza za građane Ukrajine, Litvanije i Poljske, koji žele da se vakcinišu protiv koronavirusa, rekao je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko tokom sastanka šefova delegacija vladajućeg tela CIS-a (Zajednica nezavisnih država).

CIS čine Jermenija, Azerbejdžan, Belorusija, Kazahstan, Kirgistan, Moldavija, Rusija, Uzbekistan, Turkmenistan i Tadžikistan.

- Iako se pojedine vlade ponašaju na neprimeren način prema Belorusiji, vidite da postoji velika potražnja za Sputnjikom V u zapadnim zemalja, i mnogi pokušavaju da dođu ovde na svaki mogući način - kazao je Lukašenko, prenosi Tas pozivajući se na agenciju Belta.

On je dodao da se Belorusija dogovorila sa predsednikom Rusije da će Minsk otvoriti nekoliko graničnih prelaza i postaviti vakcinacione šatore tamo, ukoliko bude potrebno.

- Imamo dovoljno graničnih prelaza da primimo ljude koji dolaze iz Poljske, Litvanije i posebno Ukrajine. To su naši ljudi, govorimo istim jezikom. Moramo da im pomognemo da se vakcinišu. Sada radimo na ovom pitanju, s obzirom na to da nemamo probleme sa pandemijom i vakcinacionom kampanjom - ocenio je Lukašenko.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#belorusija vakcinise

#lukasenko pozvao

#lukasenko vakcinacija

#lukasenko vakcinisanje