Zbog stresnog posla dobila osip

- Zaista sam se uplašila. Probudila sam se potpuno prekriven osipom i nisam mogao da dišem ni da gledam. Izgledao sam kao da imam opekotine po celom telu. Mnogo me je bolilo - kaže mlada Britanka koja je bukvalno dobila alergiju od stresnog posla.

Pored osipa, osećala je i da ne razmišlja racionalno, a došle je i do velikog pada njenog samopouzdanja.

- U početku sam se osećala stresno i uznemireno. Tada sam počelа da se razbolevam. Osip na mojoj glavi bio je veoma loš. Koža mi je bila jako natečena. Lekari nisu mogli da saznaju šta nije u redu sa mnom. Ako bih rukama prošao kroz kosu, mogao bih da osetim velike otoke kao da su me ugrizle pčele. Malo su me ogrebali, i bolelo me je na dodir. Jednog dana sam sedela na svom radnom mestu i osetio sam da mi se usne jako zagrejale. Pogledala sam se u ogledalo i videla da mi je celo lice oteklo. Otišala sam u apoteku, a odatle su mi rekli da imam alergijsku reakciju i dali su mi antihistaminik, ali se stanje pogoršalo i proširilo na vrat, ruke i grudi. Ovo je praćeno napadima panike - rekla je.

Foto: SWNS.com

Stres nije samo prouzrokovao alergijske reakcije. Počelo je da utiče na njeno razmišljanje, kao i na mentalno zdravlje.

- Bila sam u bolnici i rezultati testa krvi su bili u redu i izgledao sam zdravo, ali očigledno to nije bio slučaj. Rečeno mi je da imam alergijsku reakciju. Dali su mi steroide i jači antihistaminik, ali alergija se stalno vraćala. Usledila je zbunjenost, koja je zaista uticala na moj rad. Kao rezultat toga, postala sam još više pod stresom i shvatila sam da što sam više pod stresom, osipi na mom telu su se pogoršavali. Osipi su se pojavljivali i prolazili, ali svaki put su postajali sve izraženiji. Bilo me je sramota. Sve vreme sam bio pognute glave i zbog steroida sam se mnogo udebljao. Izgubila sam samopouzdanje - rekla je ona.

Tek kada je bila hospitalizovana tri nedelje sa respiratornim problemima, tražila je pomoć od privatnih stručnjaka za alternativnu medicinu i konačno pronašla odgovor na ono što joj se dešava.

Prema rečima stručnjaka za alternativnu medicinu, Кeitlin je patila od ekstremnih alergijskih reakcija na stres i upozorena je da mora ili puno da uspori ili da uzima jake lekove tokom svog života.

Umesto da uzima lekove, odlučila je da potpuno promeni svoj život. Napustila je visoko plaćeni posao i svu ušteđevinu potrošila na putovanja oko sveta.

Posle šest meseci putovanja i posebne dijete, njena bolest je potpuno nestala. Španija, Novi Zeland, Bali, Švedska... Ovo su samo neke od zemalja koje je posetila. Kada se vratila u Ujedinjeno Kraljevstvo, na računu je imala samo 50 funti i dugovala je 10 000, ali bila je srećnija nego ikad. Imala je stabilnu vezu i počela je da radi kao životni trener. Danas veruje da joj je odlazak sa visoko plaćenog posla spasio život.

- Išla sam na fakultet jer sam mislila da bih to trebalo da radim i našla sam posao za koji sam mislila da mi treba, da bih na kraju mogla puno da radim i naštetim svom zdravlju. Dala sam otkaz, spakovala kofere i putovala sa novcem koji sam zadržala da bih kupila kuću. Odrekala sam se svega i nisam imala plan. Bila sam uplašena i plakala kad sam odlazila, ali imam najlepše uspomene na putovanje. Otkrila sam novi način života i sada, ironično, pomažem stresnim Londoncima da učine isto - istakla je Kejtlin.

Sada tokom dana radi kao menadžer projekta-konsultant u jednoj kompaniji, a uveče se posvećuje privatnom životu, ali i poslu kao životni trener. Želi da pomogne drugim ljudima koji su pod stalnim stresom na poslu, da ukaže na ogroman uticaj koji to ima na njihovo zdravlje i da im pomogne da pobegnu od svakodnevnih pritisaka.

- U prošlosti sam mislila da je sve ovo hipi glupost, ali bila sam spreman da pokušam sve. Kad se osvrnem unazad - shvatim da se uopšte nisam zabavljala, stalno sam brinula samo o novcu i dugovima. Svi misle da treba da naprave drastične promene - tako sam i mislila i ja - ali ne mora. Sada unosim male promene svake večeri dok gradim posao kao životni trener dok radim i zarađujem dovoljno da bih ponovo otišala na Bali. Možete to postići, ali polako - zaključila je mlada Britanka.

Autor: redportal.rs

#POSAO

#alergija

#stres