Bela kuća u saradnji sa Jutjub influenserima

Predsednik Amerike Džo Bajden i dr Entoni Fauči pokrenuli su kratku seriju video-snimaka na Jutjubu kako bi doprli do mladih ljudi koji ne žele da se vakcinišu.

Bela kuća ima sa cilj da do 4. jula vakciniše više od 50 odsto svog stanovništa. Povodom toga, Bajden i Fauči su započeli saradnju sa popularnim jutjuberima kako bi doprli do mlađeg dela stanovništva.

Kako prenosi yahoo.com, Bajden i Fauči sede zajedno u Beloj kući i razgovaraju sa nekim od najpoznatijih jutjubera kao što su Manuel Gutjarez, Džeki Aina, Kojot Piterson i Mark Vins.

IZVOR: YT / Jackie Aina

Njih dvojica će kroz intervjue pokušati da umanje strah kod roditelja koji sumnjaju u efikasnost i bezbednost vakcinisanja svoje dece. Takođe, govoriće o pasošima za vakcinu, i vakcinaciji kao socijalnoj odgovornosti.

Bela kuća smatra da je saradnja sa Jutjubom odlična prilika jer su Jutjub influenseri najbliži generaciji Z. Prema istraživanjima čak 89 odsto generacije Z gleda Jutjub jednom nedeljno. Fauči je tokom pandemija učestvovao u nekoliko intervju sa jutjuberima kako bi odbacio sve glasine oko korone. Neki od tih video-snimaka dostigao je preko 5 miliona pregleda.

IZVOR: YT / Brave Wilderness

Autor: redportal.rs

#Entoni Fauči

#Vakcina

#džo bajden

#pandemija

#vakcinacija