Nakon jedne propale sezone, kompanije su spremne da se vrate plovidbi

Ove nedelje kompanija Viking je najavila da će u julu nastaviti sa nekim rečnim krstarenjima u Portugalu, Francuskoj i duž reke Rajne. Međutim, krstarenja će biti dostupna samo putnicima vakcinisanim protiv koronavirusa.

Viking je otkrio 5 brodova koji će ploviti u julu kao deo kampanje Dobrodošli nazad, uključujući putovanja Rajnom od Amsterdama do Bazela u Švajcarskoj, kao i krstarenja portugalskom rekom Zlatom, rekama Senom i Ronom.

Kompanija je najavila letnje ture kao odgovor na vest da Evropska unija namerava da ublaži ograničenja za vakcinisane putnike.

- Jasno je da su mnogi ljudi željni povratka "u svet" i želeo bih da se zahvalim svim našim odredišnim partnerima na podršci dok planiramo ponovni početak rada. Oduševljeni smo što smo ove nedelje pozdravili naše 1. goste na brodu u Engleskoj i radujemo se što ćemo u julu dočekati putnike na brodu naših evropskih rečnih brodova - rekao je Torsten Hagen, predsednik Vikinga u izjavi za medije.

Viking je prethodno lansirao svoju seriju krstarenja Dobrodošli nazad u slanim vodama, sa potpuno vakcinisanim putnicima u Velikoj Britaniji, Islandu, Bermudima i Mediteranu.

Ova kompanija saopštila je da ima uspostavljen potpun zdravstveni i bezbednosni program koji uključuje često PCR testiranje posade na koronavirus, ali i putnika, druge zdravstvene provere, sanitarne protokole i socijalno distanciranje, navodi se u saopštenju.

Autor: redportal.rs

#krstarenje rekama

#krstarenje vakcinacija

#krstarenje vakcine

#krstarenje vakcinisane

#krstarenje vakcinisani

#rečno krstarenje