Neobična promocija vakcinacije u jednom tajlandskom okrugu

Okrug na severnom Tajlandu pokrenuo je tombolu za vakcinasne stanovnike kako bi osvajali živu kravu nedeljno tokom ostatka godine, u pokušaju da pojačaju lokalnu vakcinaciju protiv COVID-19.

Od sledećeg meseca, jedan srećni vakcinisani meštanin u okrugu Mej Čejm u provinciji Čijang Maj biće nasumično biran svake nedelje da bi osvojio mladu kravu vrednu oko 10.000 bahta (319 USD). Kampanja, koja bi trebalo da traje 24 nedelje, u gradu sa 43.000 stanovnika naišla je na oduševljenje otkako je najavljena ranije ove nedelje.

- Naši brojevi za registraciju vakcina su se smanjili sa hiljade na stotinu u nekoliko dana. Seljani vole krave. Krave se mogu prodati u gotovini - rekao je šef okruga Bunlue Tamtaranurak za Rojters.

Više od 4.000 ljudi u prioritetnim grupama, uključujući one starije od 60 godina i one sa već postojećim uslovima, već se registrovalo rekao je Bunlue. Grad će započeti vakcinaciju 7. juna, u skladu sa vladinim nacionalnim programom.

Druge provincije na Tajlandu takođe su stvorile kreativne podsticaje da pojačaju registraciju, poput poklona za ogrlice od zlata, kupona za popust u prodavnici ili deljenja novca. Najmanje 1,64 miliona od 66 miliona stanovnika Tajlanda već je primilo prve doze, a do sada se registrovalo više od 7 miliona.

Zemlju jugoistočne Azije pogodila je najveća epidemija koronavirusa do sada, sa većinom od 119.585 slučajeva i 703 smrti zabeležena u protekla dva meseca.

Autor: redportal.rs

#Tajland

#koronavirus

#nagradna igra

#pandemija

#vakcinacija