Vojvoda od Saseksa je izneo zabrinjavajuće optužbe

Megan Markl je u jednom trenutku bila žrtva rasističkih komentara od strane medija u Velikoj Britaniji, naveo je Hari, i dodao da je kraljevska porodica takve komentare dočekala u "apsolutnoj tišini".

Princ Hari je govorio u dokumentarcu koji se bavi mentalnim zdravljem i time kako su mediji i društvene mreže uticale na mentalno zdravlje Megan Markl za vreme njenog boravka u kraljevskoj porodici.

- Prvih 8 dana nakon objavljivanja naše veze govorili su da bi njena egzotična krv mogla da zgruša kraljevsku krv - rekao je Hari u drugoj epizodi serije čiji je koproducent zajedno sa Oprom Vinfri.

Hari navodi da blicevi kamera čine da njegova krv proključa i podseća ga na to kako je njegova pokojna majka Dajana bila tretirana od strane medija.

- Osećao sam se totalno bespomoćno. Mislio sam da moja porodica može da pomogne, ali svako moje pitanje, zahtev, upozorenje, ili kako god to želite da nazovete, bilo je dočekano sa apsolutnom tišinom ili zanemarivanjem. Potrošili smo 4 godine pokušavajući da stvari prorade, učinili smo sve što smo mogli da bi ostali tamo, ali Megan se mučila - rekao je vojvoda od Saseksa.

U šestom mesecu trudnoće Megan je rekla Hariju da ima sucidne misle i govorila je o potencijalnim načinima kako bi sebi mogla da oduzme život, a da je sve prestalo kada je Hari rekao da bi bilo nefer prema njemu da izgubi drugu bitnu ženu u svom životu, nakon što je njegova majka Dajana poginula pod sumnjivim okolnostima.

Autor: redportal.rs

#Megan Markl

#Princ Hari

#Rasizam

#kraljevska porodica