Bajdenova administracija nije voljna da ugrozi svoje odnose sa Nemačkom zbog gasovoda

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena odustaće od sankcija protiv kompanije i odgovornog lica iz te firme zbog angažovanja na izgradnji Severnog toka 2 ka Nemačkoj, saznanja su dva izvora upoznata sa ovom odlukom.

Kako piše sajt axios.com, odluka ukazuje na to da Bajdenova administracija nije voljna da ugrozi svoje odnose sa Nemačkom zbog gasovoda i pokazuje poteškoće sa kojima se Bajden suočava u skladu s oštrijom retorikom prema Rusiji, prenosi Tanjug.

Stejt Department će odmah poslati svoj obavezni devedesetodnevni izveštaj Kongresu sa listom kompanija i pojedinaca koji su umešani u posao u vezi sa Severnim tokom 2, a koji zaslužuju sankcije, dodaje sajt Aksios.

Izvor blizak ovom pitanju naveo je da Stejt department planira da uvede sankcije protiv brojnih ruskih brodova, te da, čitajući između redova, ovaj potez administracije uspostavlja bizarnu situaciju u kojoj će Bajdenova administracija kažnjavati brodove koji su uključeni u izgradnju Severnog toka 2, ali neće kažnjavati kompaniju koja je zadužena za projekat izgradnje.

Autor: redportal.rs

#Amerika

#Snakcije

#bajden

#severni tok 2