Američka mornarica potvrdila da je snimak autentičan, a istraga je u toku

Na društvenim mrežama se nedavno rasprostranio snimak misterioznog lebdećeg objekta snimljenog iznad obale Kalifornije. Sada je američka vojska potvrdila da je snimak autentičan i da je snimljen sa jednog ratnog broda.

Snimak je objavljen na Tviteru. Tačnije, američki filmski umetnik Džeremi Korbel ga je objavio uz opis:

- Američka mornarica je fotografisala i snimila NLO u sferičnom obliku i napredog srednjeg vozila; evo nekih snimaka. Snimljeno u Borbenom informativnom centru USS Omaha / 15. jula 2019. / područje upozorenja kod San Diega u 23:00 PST. Olupine nisu pronađene. Nijedan objekat nije pronađen.

IZVOR: TW / @JeremyCorbell

Na snimku se može videti loptasti objekat koji leti iznad okeana pre nego što nestaje u vodi.

​- Mogu da potvrdim da su sve snimili pripadnici mornarice, a istraga o tom slučaju je u toku - saopštila je Susan Gof, portparolka Pentagona.

Istragu o ovom slučaju vodi specijalna grupa za neidentifikovane fenomene u vazduhu (UAPTF) formirana kao deo obaveštajnih struktura Pentagona.

Pentagon je ranije saopštio da je ukinuo svoj program za praćenje NLO, ali je prošle godine, u izveštaju Senatu, objavljeno kako je taj posao nastavilo drugo telo, UAPTF. Senat je tom telu naložio da objavi svoje izveštaje o NLO do juna.

Autor: redportal.rs

#NLO

#Tihi okean

#Vanzemaljci