Još jedan par, identičan, ali sa Džordanovim autogramom, prodat je za 560.000 dolara na aukciji prošle godine

Očekuje se da će par crvenih patika koje je nosio NBA šampion Majkl Džordan 1984-85, na početku karijere u Čikago Bulsima, na internet aukciji sledećeg meseca doneti preko 100.000 dolara, a možda i mnogo više, rekli su iz Stobisa u sredu.

Aukcijska kuća procenila je crveno-bele patike Air Jordan 1 na 100.000-150.000 švajcarskih franaka (110.000-164.000 USD). Još jedan par, identičan, ali sa Jordanovim autogramom, prodat je za 560.000 dolara na aukciji prošle godine.

IZVOR: TW / @Sothebys

- Očigledno je par (patika) ikonskog dizajna i nešto na šta se zaista kolekcionari usredsređuju kao jedan od (svetih) gralova i jedan od obaveznih "komada" - rekao je Džoš Pulan, generalni direktor globalne luksuzne aukcijske kuće Sotobsi.

- Nadamo se da ćemo ih videti kako "lete" - rekao je Rojtersu.

Naplaćena "Gamers Only", prodaja će biti prva švajcarska aukcija posvećena patikama. Džordanove patike su zvezda među 13 parova bivših NBA zvezda, uključujući Karem Abdul-Džabar, Patrik Juing, Stefen Kari i Skoti Pipen.

Džordanove patike, od kojih je jedna veličine 13, a druga 13,5, dizajnirao je Najkijev kreativni direktor Peter Mure, saopštio je Stobis. Džordan je igrao 13 sezona sa Bulsima, osvojivši šest šampionata, a trenutno je vlasnik Šarlote Hornets.

- Postoji nova generacija kolekcionara, uglavnom starih od 20 do 30 godina, koji učestvuju na tržištu patika, ali takođe vidimo da su često i kolekcionari savremene umetnosti ili čak Stari majstori - rekao je Pulan.

Autor: redportal.rs

#Majkl Džordan