Novac može da se potroši na kupovinu dobara i usluga u prodavnicama, apotekama i kafićima

Moskovljani stariji od 60 godina koji su primili prvu vakcinaciju protiv koronavirusa moći će od 27. aprila da dobiju poklon kartice nominalne vrednosti 1.000 poena (rubalja) ili promotivne kodove za isti iznos, rekao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanјin.

Rekao je da se pre nekoliko dana obratio sa predlogom da organizuje ciljano prikupljanje donacija za sprovođenje programa za podsticanje vakcinacije starih. Od danas, prema rečima Sobjanina, bilo je moguće prikupiti dovoljno novca za pokretanje programa Milion nagrada.

- Počev od utorka, 27. aprila, stanovnici grada stariji od 60 godina koji imaju moskovsku polisu obaveznog medicinskog osiguranja i koji su primili prvu vakcinaciju protiv koronavirusa mogu dobiti poklon karticu nominalne vrednosti 1000 bodova (rubalja), ili promotivni kod za isti iznos - napisao je Sobjanin na svom blogu.

Napomenuo je da će izdavanje karata biti organizovano u gradskim poliklinikama i drugim mestima za vakcinaciju. Da biste dobili promotivni kod, potrebno je da se registrujete na veb stranici. Stariji Moskovljani koji su prvu vakcinaciju primili pre 27. aprila ili potpuno završene vakcinacije takođe mogu postati učesnici programa.

Gradonačelnik je dodao da ovaj novac može da se potroši na kupovinu dobara i usluga svakodnevne potražnje u prodavnicama, apotekama i kafićima - partnerima programa Milion nagrada. Mnogi od njih su obezbedili dodatne popuste i bonuse za učesnike programa.

- Dragi naši, ne odlažite vakcinaciju. Od toga zavisi vaše zdravlje i zdravlje ljudi koji su vam bliski - zaključio je Sobjanjin.

Autor: redportal.rs

#Moskava

#Nagrada

#rusija

#vakcinacija