Američka država ukida sve zabrane što se tiče oružja

Kongres Teksasa je odbio zahtev države da vlasnici pištolja dobiju dozvolu od 40 dolara za nošenje oružja u javnosti, skriveno ili otvoreno. To znači da ne postoji nikakva specijalna dozvola ili zabrana za nošenje oružja na javnom mestu.

Ukoliko se Teksašanin stariji od 21 godine, nemate krivičnu evidenciju, ako završite obuku, nemate zavisnost od droge i možete dobro prosuđivati u pogledu pravilne upotrebe i skladištenja pištolja, možete slobodno nositi pištolj na ulici.

Licence bi ovom merom bile ukinete, ali bi savetne provere prošlosti oružja ostale na snazi za većinu transkacija oružja, osim privatne prodaje i prodaju za izložbe oruža.

Ova mera je u Kongresu prošla vrlo lagano sa 84 glasa za, i 56 glasova protiv.

Dozvoljeno nošenje ima podršku Teksaške republikanske stranke i Nacionalnog udruženja pušaka. Suprotstavljaju se grupe za sprovođenje zakona, treneri za vatreno oružje i grupe sveštenstva i veterana.

U pauzi u petosatnoj debati, grupa zagovornika kontrole oružja molila se i pevala "Neverovatnu milost" u galeriji, pre nego što su je sproveli organi reda.

Autor: redportal.rs

#Oružje

#Teksas

#dozvola

#dozvoljeno nošenje

#javno