Poljaci prate odluku Bajdena

Tri službenika ruske ambasade u Varšavi su proglašena personama non grata, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Poljske.

- Ambasador Rusije u Poljskoj je bio pozvan u MIP 15. aprila 2021. godine. Ambasadoru je bila uručena protesna nota koja sadrži informacije o proglašenju trojice službenika ruske Ambasade u Varšavi personama non grata - navodi se u saopštenju.

MIP je saopštio razlog za donošenje ove odluke:

- Navedena lica su prekršila uslove diplomatskog statusa i bavila se stvarima koji štete Poljskoj.

Poljsko Ministarstvo inostranih poslova pozvalo je danas na razgovor i ruskog ambasadora u Poljskoj Sergeja Andrejeva, izjavio je Vladimir Aleksandrov, portparol ruske Ambasade u Poljskoj.

- Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je ambasadora na razgovor. U ovoj fazi neće biti komentara - rekao je Aleksandrov, preneo je TASS.

Ranije je Poljska novinska agencija izvestila da je poljsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo na razgovor ruskog ambasadora nakon novih američkih sankcija Rusiji i zbog situacije u Ukrajini.

Ovaj čin predstavlja jasnu podršku Poljske novim sankcijama prema Rusiji koje je najavio američki predsednik Džozef Bajden.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#iz poljske proterani

#poljaci proteruju

#proterani rusi

#ruske diplomate

#sankcije rusiji